Avagy mit hol és hogyan.

Lánybúcsút szervezni igazán felemelő és izgalmas dolog. Megfontoltság és jó szervezőkészség kell hozzá, hogy ne fulladjon ásításba az este. Ezen felül pedig nem árt betartani az íratlan szabályokat a szervezéssel kapcsolatban.

Először is mi a lánybúcsú:

A lánybúcsú egy olyan kizárólag hölgyek részvételével történő esemény, melyen a házasság előtt álló arát ünnepeljük. Ha azt gondolnád, hogy ilyen egyszerű akkor bizony tévedsz. Mivel a cél az, hogy elsősorban a menyasszony de természetesen a többi vendég is jól érezze magát az eseményen. Ehhez azonban vannak olyan szabályok melyeket illő betartani, körültekintéssel lenni.

Egy lánybúcsú szervezése éppúgy lehet izgalmas, mint ijesztő. Most abban segítünk neked, hogy könnyedén tudd megszervezni a nagy eseményt

Mi történik a lánybúcsún?

A menyasszony habitusától függően a házigazda szórakoztató játékokat vethet be a hangulat fokozására. Természetesen nem maradhatnak el a mennyei falatok és italok sem. Ez után jöhet az ajándékok bontogatása. Lehetnek tradicionális, olyan használati tárgyak, melyeket új asszonyként használni tud de lehetnek vicces, szokatlan ajándékok is. Célszerű a jó ízlés határán maradni, hiszen roppant kínos pillanatok következhetnek ha obszcén ajándékokat kell kibontani a menyasszonynak. Érdemes tehát előtte megbeszélni a résztvevőkkel, hogy milyen ajándékot is vesztek vagy akár készítetek. Ugyan ez vonatkozik a feladatokra is.  A vetkőzős fiúk sok hölgyből ellenérzést váltanak ki. Csak akkor vesd be ha biztos vagy benne, hogy az ara jó néven veszi majd.

Mikor legyen a lánybúcsú

Általában az esküvő előtt 1-2 hónappal szokták megrendezni az eseményt. Első körben a menyasszonnyal, vagy ha titkos, akkor a vőlegénnyel egyeztess az időpontot illetően. Ez után kerülhet sor a vendégek megkérdezésére. Itt figyelembe kell venni, hogy ha pl. kismama az ara, akkor ne esti időpontra tegyétek a bulit.

Ki szervezi a lánybúcsút

Általában a menyasszony tanúja szokta szervezni a lánybúcsút. Ha ő semmi képpen nem akarja, akkor olyan személy vegye kezébe a szervezést, aki végig is tudja vinni.

Kiket hívj meg a lánybúcsúra?

Mint ahogyan az esküvő, úgy a lánybúcsú létszáma is limitált lehet. Ha túl sok a vendég, akkor nehezebb összefogni a társaságot. Kérdezd meg a vőlegényt, hogy kit látna szívesen az ara. Közeli rokonok, barátnők esetleg munkatársak jöhetnek számításba. 

Mikor küldd ki a meghívókat?

Érdemes időben, tehát minimum 5-6 héttel a buli előtt kiküldeni a meghívókat. Választhatod online vagy offline megoldást is. Nyilván elegánsabb a papír alapú meghívó de ha virtuális a lánybúcsú, akkor teljesen elfogadott ha emailben küldöd ki.

Legyen-e dresscode a lánybúcsún?

Ez attól függ, hogy hol rendezitek, mi lesz a program. Általánosságban elegánsabb öltözetben szoktak megjelenni a hölgyek de egy otthoni vagy túrázós program esetén a kényelmes viselet a javasolt. A meghívóban érdemes belevenni a javasolt ruházatot. Így senki nem fogja magát kényelmetlenül érezni.

Ha a fentieket figyelembe veszed, akkor biztosan elkerülhetitek a kínos pillanatokat, magyarázkodásokat. A lényeg természetesen az , hogy mindenki nagyon jól érezze magát.