HOGYAN SZERVEZZ EMLÉKEZETES LÁNYBÚCSÚT?

A legszebb és talán az egyik legfelelősségteljesebb dolog lánybúcsút szervezni. Először szervezel ilyen partyt? Ne aggódj, egy kis tervezéssel minden szuperül fog működni. A vendégek, helyszínek vagy a lehetséges programok megszervezése miatt érdemes már jó előre felkészülni az eseményre. És itt jöhet a bökkenő. Azt nagyjából tudod, hogy mit szeretnél de hosszú hetekbe telik mire mindent össze tudsz egyeztetni? Mentsd le az alábbi csekklistát és haladj rajta végig.

  1. LÉPÉS BESZÉLJ A MENYASSZONNYAL

Bár elsőre nem tűnik jó ötletnek, azért nagyon fontos, hogy tudasd az arával , hogy buli lesz. Puhatold ki milyet szeretne, van-e titkos vágya. Túl sok mindent nem kell elárulni.

Amire minden képpen térj ki:

  1. Belföldi vagy külföldi lánybúcsút szeretne

      Sok ara álmaiban szerepel, hogy az utolsó hajadon napokat egy szuper kis nyaralós, napfényes programmal kösse össze. éppen ezért fontos tisztázni előre.  Részleteket ne árulj el!

2. Mekkora keretből gazdálkodtok?

Beszéld meg a többi meghívottal, hogy mi az az összeg, ami belefér nekik a lánybúcsúval kapcsolatban. Ezt előre tisztázzátok és tartsátok magatokat a kerethez. Így senkinek nem lesznek kellemetlen pillanatai.

3. Van-e olyan dolog, mely csak a rémálmaiban szerepel az arának?

Tudakold meg előre, hogy mi az, amitől az ara iszonyodik, fél… Pl. fél-e a magasban, bezártságtól stb.…? Ételek amitől kiveri a víz? Így nem lesznek kínos pillanatok.

4. Vannak-e olyan helyek, melyekre nagyon szívesen elmenne?

Ha a menyasszonynak vannak olyan helyei, melyekre szívesen ellátogatna, városok, országok, akkor ezt minden képpen vedd figyelembe a szervezéskor.

5. Egy vagy több éjszakára mennétek?

Nyilván pénztárca függő a lánybúcsú hossza. Előre állapodjatok meg , hogy hány naposra tervezitek a nagy eseményt. Elég lesz egy nap valamelyik éjszakai szórakozóhelyen vagy esetleg leruccannátok a napfényes tengerpartra egy hétre? Jó előre egyezzetek meg erről.

6. Mi kerüljön előtérbe?

Féktelen táncos este egy bárban vagy relax hétvégén egy felnőtt hotelben? Hegyvidék vagy vízpart? Feladatok, játékok vagy csak a lazulós, csajos beszélgetéseké lesz a főszerep? 

7. Mikor legyen a lánybúcsú

A tradíciók szerint az esküvő előtti hétvégén kellene tartani a lánybúcsút. ettől azonban szerencsés eltérni, hiszen az utolsó hetekben már az ara lelkiállapota sem a nyugodtságot tükrözi, nem is tudna  a lánybúcsúra koncentrálni igazán.  Azt javaslom, hogy a nagy nap előtt 6-8 héttel legyen a buli, így még a nagy hajrá előtt kiszórakozhatjátok magatokat.

2.LÉPÉS

Állítsd össze a vendéglistát. Szűk körű vagy nagy létszámú lesz a lánybúcsú? Dolgozz össze a menyasszonnyal és érdeklődd meg, kik azok akiket feltétlenül szeretne látni a lánybúcsún és azt is, hogy kiket semmi esetre sem. Így elkerülhetitek a kellemetlen perceket, kínos beszélgetéseket. Fontos figyelembe venni, hogy kik azok akik dolgoznak, suliba járnak, távol vagy külföldön vannak.

3. LÉPÉS 

Határozd meg a lánybúcsú pontos dátumát. A megvan a vendéglista, jöhet a dátum. ez komoly szervezést igényel, hiszen ahány vendég, annyi megfelelő időpont lehet. Érdemes a nagyon fontos vendégekhez igazodni e tekintetben.

4. LÉPÉS

Hozz létre egy Facebook csoportot, ahol az ara tudta nélkül megvitathatjátok a továbbiakat. 

5. LÉPÉS

Vendéglista, dátum már megvan, akkor jöhet a helyszín. Fontos, hogy a dátumhoz keress helyszínt. Így nagyobb az esélye annak, hogy minél többen el is tudnak jönni a lánybúcsúra.

Hotel vagy apartman, vidék vagy nagyváros, belföld vagy külföld? Vegyétek figyelembe az előre meghatározó  büdzsét. És törekedjetek a kompromisszumra. 

6. LÉPÉS

A helyszín után ugyan ilyen fontos a program. Előre tervezzétek meg, mivel fogtok szórakozni. Lánybúcsús feladatlapok, izgalmas játékok szerepelnek majd a listán? Vagy komplett program csomag gondoskodik majd a jókedvről? Előre határozzátok meg, így elkerülitek a kínos ásításokat.

7. LÉPÉS

Rugalmasság. Törekedjetek erre, nem kell minden képpen ragaszkodni a tervhez. Ha úgy látod, hogy a hangulat kezd lankadni, vedd elő a B TERVED.

8. LÉPÉS

Alakítsátok ki a pontos büdzsét. Számoljátok össze a költségeket és osszátok annyi felé, ahányan lesztek. Az ara részét dobjátok szét.

9.LÉPÉS

Ne feledd az extrákat. Egyen póló, karkötő vagy oldalszalag? Ezt jó előre szerezd be vagy gyártasd le egyedileg.

10. LÉPÉS

  • Ismertesd a vendégekkel a részletes programot, készíts meghívót. Fontos: – pontosan számolj el a vendégeknek a kiadásokkal
  • Ha fontos, akkor előre határozd meg az out-fittet
  • Kérj meg mindenkit, hogy készítsen fotót a partyról, amit egy emlékkönyvben majd meg tudtok örökíteni.

11.LÉPÉS

Véglegesítsd a foglalásokat. Szállás, étterem, program, autóbérlés vagy taxi… Készíts listát, így nem marad ki egyetlen szolgáltató sem.

12. LÉPÉS

Lazíts! Mivel óriási munka megszervezni egy ütős lánybúcsút, így neked is jár a pihenés. Lazíts kicsit a party előtt és ne izgulj! 

13. LÉPÉS

Gondolj a fuvarra is. Az tudod már, hogy az egyes helyszínek között mivel fogtok közlekedni? Mivel egy lánybúcsún általában alkohol is előkerül, inkább hívj taxit, vagy béreljetek sofőrszolgálatot.

14. LÉPÉS

Ha már mindennel készen vagy, itt az ideje az arát is beavatni pár részletbe. Küldj meglepetés meghívót, amiben az időpont, helyszín és a fontosabb tudnivalók szerepelnek.

15. LÉPÉS

Megszervezni egy lánybúcsút felelősségteljes munka így itt az ideje, hogy a partí alkalmával te is kikapcsolódj!

Jó szórakozást kívánok!!

UI: Ha túl vagytok a lánybúcsún, küldj nekünk képeket a buliról, hadd inspirálódjunk. 

A következő cikkben bemutatok nektek sok sok szuper lánybúcsú témát.